RedCircle.png

Velkommen

... til Mediano Håndbold. Vores nyeste skud på stamme.

Vi giver det fascinerende spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store håndboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Special med idrætsforsker Merete Møller: Fra verdensmester til håndboldinvalid

Special med idrætsforsker Merete Møller: Fra verdensmester til håndboldinvalid

Podcast: Merete Møller gik fra verdensmester til håndboldinvalid på to år. I dag er hun idrætsforsker ved SDU og forsker i idrætsskader. I denne udsendelse taler vi med Merete Møller om et hårdtprøvet knæ, om et alt for tidligt karrierestop, et liv med artrose, VM-guldet, landingen på bagkant af håndboldkarrieren og skadesforskning i håndboldsporten.

Vi husker triumferne. Vi huskerne vinderne. Vi husker billederne af det danske kvindelandshold, da de i 1990’erne drog til slutrunder med medaljestøvsugeren under armen. I 1997 var Merete Møller som 19-årig med til at vinde verdensmesterskabet med dem, vi i dag ynder at kalde ‘De Jernhårde Ladies’.

Som 21-årig blev hun erklæret håndboldinvalid.

I dag er Merete Møller idrætsforsker ved Syddansk Universitet i Odense, hvor hun arbejder med fokus på skader i håndboldsporten. Og netop skader er i den grad noget, Merete Møller både har en stor viden omkring, men også personlig erfaring med. For hende var det knæet, der sagde stop, og i dag minder artrosen (slidgigten, red.) hende dagligt om, hvilke konsekvenser tiden med harpikskuglen har haft.

I denne udsendelser taler vi med Merete Møller om et hårdtprøvet knæ, om et alt for tidligt karrierestop, om VM-guldet, landingen på bagkant af håndboldkarrieren og skadesforskning i håndboldsporten. Der er, heldigvis, sket meget siden dengang, da Merete Møller i 1996 blev fortalt, at genoptræningen efter en meniskskade tog 14 dage.

Vi er nået langt, men der er fortsat udfordringer, fortæller idrætsforskeren i denne udsendelse. For én ting er, når tal, analyser og rapporter printes ud fra SDU og lignende institutioner, men hvordan når de erfaringer hele vejen ud i håndboldhallerne?

I udsendelsen kan du blandt andet høre om:

 • Hvad der har drevet Merete Møller til at forske i idrætsskader, og hvordan lysten til at blive klogere på området også hænger sammen med hendes egen skadeshistorik

 • Hvordan Merete har det den dag i dag, hvordan det er at leve med artrose, og hvilke konsekvenser det har for hendes dagligdag

 • Hvor langt vi har rykket os vidensmæssigt, når det kommer til idrætsskader

 • Om den første af mange knæskader, og om dengang hun blev vejledt til at holde 14 dages pause efter en meniskoperation

 • Hvad Merete som 21-årig tænkte, da hun fik at vide, at nu er det slut og om landingen på bagkant af håndboldkarrieren

 • Verdensmesterskabet i 1997, at spille med ‘De Jernhårde Ladies’, Anja Andersen, og hvad guldet betyder for Merete i dag

 • Hvorfor det er svært at forlade håndboldmiljøet og give afkald på det sociale, der ligger i, at være en del af det

 • En snak om, hvor store vært Emil Halkiers chancer for at få men af sin korsbåndsskade er

 • Et studie om, hvilken betydning øget træning og flere kampe har for børn og unge

 • Hvilke udfordringer Merete og andre forskere oplever med at forcere den kløft, som er mellem forskning og håndboldhal, og hvordan man arbejder på at gøre viden så konkret, at den også gøre en forskel på de mange idrætsskader

 • Hvordan 3x15 minutter med fokus på specifik fysisk træning om ugen kan gøre en kæmpe forskel, når det kommer til at sænke risikoen for skader

Hvis du vil have mere indhold fra Mediano Håndbold, får du en hjælpende hånd med at finde vej nedenfor. Du kan blandt andet høre, da vi forleden besøgte brødrene Nikolaj og Mads Øris Nielsen i Bjerringbro-Silkeborg. En udsendelse om at være klubmænd, opvæksten i Bjerringbro og en masse røverhistorier og oplevelser fra tiden i dansk håndbold. Du finder udsendelsen herunder.

Vi har været i gang med Mediano Håndbold i over et år og fortsætter med at levere gratis håndboldindhold til jer lyttere. Det kan vi kun, fordi Sparekassen Kronjylland har været med som hovedpartner hele vejen. Det er vi enormt stolte af og endnu mere, fordi Sparekassen Kronjylland også er med på rejsen i hele 2019.

Du kan finde Mediano Håndbold både på Facebook, Twitter og Instagram, hvor vi løbende deler vores udsendelser. Vil du automatisk have besked, når der er en ny podcast i farvandet, kan du abonnere på os på Soundcloud eller der, hvor du normalt finder dine podcasts.

Sparkron pic bund.png
Vi lukker Herreligaens slutspil og tager et smugkig på semifinalerne

Vi lukker Herreligaens slutspil og tager et smugkig på semifinalerne

Györ gjorde det igen, igen og så står den på guldduel i dameligaen

Györ gjorde det igen, igen og så står den på guldduel i dameligaen