RedCircle.png

Velkommen

... til Mediano Håndbold. Vores nyeste skud på stamme.

Vi giver det fascinerende spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store håndboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Special med U21-herrelandstræner Stefan Madsen

Special med U21-herrelandstræner Stefan Madsen

Podcast: Vi har besøgt U21-herrelandstræner Stefan Madsen i Aalborg til en snak om ungdomslandsholdet, den brede tragt, faren ved idoldyrkelse af børn, og hvad der er Dansk Håndbold Forbunds fornemmeste opgaver, når de arbejder på at skabe fremtidens A-landsholdsspillere.

SparKron pic under underrubrik.png

I Nordjylland ved folk med hang til nåleskovsklister i skøn forening med bold og bevægelse godt, hvem Stefan Madsen er. Det har de vidst længe. Her har han nemlig i mange år arbejdet med at udklække fremtidens nordjyske stjerner samt været assistenttræner for regionens håndboldflagskib Aalborg Håndbold. Men da han i foråret 2018 blev præsenteret som cheftræner for den efterfølgende og netop færdigspillede sæson, har der med garanti været en enkelt eller fire ude ved kakkelbordene i det brede håndbolddanmark, der undrende har spurgt ‘hvem er han?’.

Det ved de formentlig nu. I sin første sæson som cheftræner var Stefan Madsen med til at føre aalborgenserne til pokalguld og et dansk mesterskab. Ved siden af tilværelsen i Aalborg Håndbold er Stefan Madsen også cheftræner for det danske U21-herrelandshold, og det er med den kasket, at han i denne udsendelse giver os et indblik i DHF’s talentarbejde.

For hvad er egentlig DHF's fornemmeste opgaver i U-landsholdsregi? Hvor vigtige er medaljer? Hvilke kriterier vælger man spillere ud fra? Og hvad er den røde tråd fra talenterne indlemmes i DHF-systemet til de, som det nuværende U21-landshold, lige om lidt ikke længere er U-landsholdsspillere?

Det er nogle af de spørgsmål, vi stiller U21-landstræneren. Derudover fortæller Stefan Madsen også om, hvorfor han er imod idoldyrkelse af børn, og hvordan han får ondt i maven, når han til et U14-DM efterfølgende kan se, at der bliver udtaget et All Star-hold.

God lyttelyst!

I udsendelsen kan du blandt andet høre Stefan Madsen fortæller om:

  • Skiftet fra assistent- til cheftræner i Aalborg Håndbold, en lang, men fed sæson, og om der overhovedet har været tid til at fordøje guldet

  • Hvad der er DHF’s fornemmeste opgave i U-landsholdsregi, og hvad der er målsætningen med talentarbejdet på den lange bane

  • Kontrasterne mellem arbejdet i klub- og landsholdsregi, og hvorfor samspillet mellem forbund og klubber er vigtigt

  • Om hvorvidt medaljer er vigtige på ungdomslandsholdet

  • Hvad der er vigtigt, når de unge spillere efter U21-landsholdet forlader DHF-systemet, og hvordan spillerne klædes på til de kommende år

  • Hvad der kigges efter af kompetencer, når U-landstrænerne udvælger spillere, og hvorfor der, som på det nuværende U21-landshold, hives spillere fra yngre årgange ind på holdet

  • Hvorfor det er vigtigt at holde tragten bred og få mange spillere gennem U-landsholdsmøllen

  • Om Emil Lærke fra GOG, der fik besked på at stå over en U-slutrunde, og hvilke overvejelser, der lå bag det

  • At Stefan Madsen får ondt i maven, når han ser et All Star-hold ved et U14-DM, og hvorfor han gerne vil undgå, at vi idoldyrker børn

  • Og meget andet!

Vi har været i gang med Mediano Håndbold i over et år og fortsætter med at levere gratis håndboldindhold til jer lyttere. Det kan vi kun, fordi Sparekassen Kronjylland har været med som hovedpartner hele vejen. Det er vi enormt stolte af og endnu mere, fordi Sparekassen Kronjylland også er med på rejsen i hele 2019.

Du kan finde Mediano Håndbold både på Facebook, Twitter og Instagram, hvor vi løbende deler vores udsendelser. Vil du automatisk have besked, når der er en ny podcast i farvandet, kan du abonnere på os på Soundcloud eller der, hvor du normalt finder dine podcasts.

Sparkron pic bund.png

Foto: Dansk Håndbold Forbund

Kom bare an, Herreliga 1/3

Kom bare an, Herreliga 1/3

Special med idrætspsykolog Thomas Piil Torabi

Special med idrætspsykolog Thomas Piil Torabi