RedCircle.png

Velkommen

... til Mediano Håndbold. Vores nyeste skud på stamme.

Vi giver det fascinerende spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store håndboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Skjern sluttede 19 års mesterskabstørke og så var der fransk Final4-fest i Køln

Skjern sluttede 19 års mesterskabstørke og så var der fransk Final4-fest i Køln

Podcast: Der var guld for enden af regnbuen, da Skjern Håndbold fik lukket et hul på 19 år uden danske mesterskaber. For mens en flok slukørede BSV'ere måtte nøjes med sølvtøjet, var det vestjyderne, som trak guldhatte ned til øreflipperne. Hvordan trofæet kom i hus, kan du blive klogere på her, ligesom den franske Final4-fest i Køln kommer under kyndig behandling i selskab med Rasmus Boysen og Marc Uhd.

SparKron pic under underrubrik.png

Af Emil Halkier

Pokaltitler, Super- og Challenge Cup-triumfer. I flertal. Status quo på kaminhylden i Skjern Håndbold. Og nå ja, et dansk mesterskab i 1999, der i 19 år havde stået der, alene og, måske, følt sig lidt ensom. Indtil tirsdag aften, Jysk Arena i Silkeborg, en gulddyst mod BSV, 2. DM-finale i herreligaen. For her fik Myrhol, Konradsson, Nielsen og resten af den sammenkittede grønklædte enhed nedkæmpet Bjerringbro-Silkeborg i finaleserien, hvor en af sportens allerstørste klichéer måske blev forskellen på guld og gråd - de berømte marginaler.

Sikkert er det i hvert fald, at ét mål mere med en af hjemmeholdets spillere som afsender, og så havde vi fået to gange 30 minutters ekstra armlægning. Men Nikolaj Øris Nielsens løbeskud i de sidste sekunder endte med at få Emil Nielsens målmandsbukser og ikke det blå net bag stolperne til at blafre. Én af Skjern-keeperens i alt 11 redninger denne aften. Makkeren Tibor Ivanisevic tegnede sig forresten for fire af slagsen. Alle fra 7 meter-pletten.

Apropos målmænd. I 1999 var det faktisk også mellem stolperne at en af hovedarkitekterne skulle findes, da Skjern slog Kolding IF 24-21 i Kolding Hallen. En ung Jonas Degnbol noterede sig for 12 redninger og fik store roser af daværende træner Anders Dahl-Nielsen efterfølgende. Dengang ligeledes i kamp to af DM-finaleserien. Men sådan er der så meget.

I denne udsendelse fra Mediano Håndbold finder vi luppen frem og kigger nærmere på dette Skjern Håndbolds DM-guld nummer to i klubbens historie og så runder vi en weekend i Køln, der blev fransk fest fra ende til anden. Alt sammen i godt selskab med håndboldspiller og -nørd fra Ribe-Esbjerg, Rasmus Boysen, og nu forhenværende assistent i Ribe-Esbjerg og talenttræner i DHF, Marc Uhd, der efter sommerferien skal på håndboldeventyr i udlandet.

Du kan høre hele udsendelsen her - tryk play på filen fra Soundcloud. Eller endnu bedre find Mediano Håndbold i din podcast-app og tryk abonnér, så er du med ombord til alle vores kommende udsendelser:

I udsendelsen kan du blandt andet høre om:

  • Hvor langt (eller kort) Rasmus Boysen var kommet med sin dag klokken 10.50 en onsdag formiddag
  • Skjern Håndbold første DM-guld i 19 år, finalekampene, de afgørende spillere, facetter, mange udvisninger og det subtropiske klima i Jysk Arena i Silkeborg.
  • Hvad et dansk mesterskab betyder for håndboldbyen Skjern
  • En tommelfinger opad til et fedt Final4-stævne i Køln, hvor der var fransk fest
  • Et PSG-hold, der er udfordret på spillet og igen tog skuffede hjem fra Final4 og en parisisk træner, som måske smækker med døren, når han forlader storklubben
  • Spændende franske stortalenter, som nok engang beviste, at landet med hang til croissanter og stærk kaffe ikke skal frygte for fremtiden
  • Og så får Boysen også lov til at forklare, hvorfor han stod fuldstændig uforberedt med sin elektriske tandbørste i hånden 10 minutter før aftalt mødetidspunkt

Vil du have mere håndboldrelateret indhold, er der ingen anden udvej end at tjekke Mediano Håndbold ud på Soundcloud (eller i din podcast-app), hvor du i den grad kan få stillet harpikslysten med nogle af vores mange andre udsendelser:

Udsendelsen er præsenteret i samarbejde med Sparekassen Kronjylland. Hele tanken om Mediano Håndbold er blevet til i et samarbejde mellem Sparekassen Kronjylland og mediet Mediano.

Det er intentionen at sætte fokus på både kvinde- og herrehåndbold
ligesom at kigge på både dansk og international håndbold. Så vær med i vores udvikling, kom med input og gode forslag.

Og kan du lide det nye håndboldmedie og føler, at flere i Danmark skal lære os at kende, så prik dine håndboldvenner på skulderen og del vores indhold på de sociale medier. På den måde kan vi nå ud til flere og skabe et grundlag for at lave flere udsendelser og mere godt håndboldindhold.

På alle sociale medier bruger vi hashtagget #påvej.

Foto: Getty Images/Jan Christensen

Sparkron pic bund.png
Træner Special: Tag med, når Erik Veje og Allan Kuhn lader sig inspirere af hinandens idrætsgrene - og af hinanden

Træner Special: Tag med, når Erik Veje og Allan Kuhn lader sig inspirere af hinandens idrætsgrene - og af hinanden

Mediano Magasinet: Københavnsk guldfest, skuffede fynboer og viborgensisk bronzefight

Mediano Magasinet: Københavnsk guldfest, skuffede fynboer og viborgensisk bronzefight