RedCircle.png

Velkommen

... til Mediano Håndbold. Vores nyeste skud på stamme.

Vi giver det fascinerende spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store håndboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Besøg af Henrik Møllgaard Del 1: Træningerne i Paris var som at spille landskamp hver eneste dag

Besøg af Henrik Møllgaard Del 1: Træningerne i Paris var som at spille landskamp hver eneste dag

Podcast: Mediano Håndbold har haft besøg af Aalborg- og landsholdsspiller Henrik Møllgaard. Her får I første del af den snak. Om efterveerne af VM-guldet, belastning hos topspillere og træningskulturen blandt nogle af klodens allerstørste håndboldstjerner.

SparKron pic under underrubrik.png

Når man først får talt sig varm, er der ingen grund til at stoppe optagelsen. Torsdag aften havde Jakob Green og Emil Halkier besøg af Henrik Møllgaard i det mobile studie, og da fingeren ramte stopknappen, var uret ikke mange minutter fra at krydse to timers-grænsen. Ja, der blev vel egentlig sat længderekord hos Mediano Håndbold (vi ved, at det ovre hos fodbolddelen af Mediano blot er “another day at the office”).

Derfor har vi fundet saksen frem og giver jer her del 1 af vores samtale med Aalborg- og landsholdsspilleren. Vi snakker VM, ikke kampene, men tiden efter.

Hvordan man som spiller har tygget på den oplevelse, det var? Modsat OL-triumfen i 2016 blev VM-guldet rent faktisk fejret - og dét med manér. Gør det en forskel at få fejret sine bedrifter? Og nu når fadøl og guldparykker er blevet smidt igen, har det så haft nogen betydning for forventningerne til herrelandsholdet? Møllgaard er ikke i tvivl. Særligt den selvfølgelighed guldmedaljerne blev placeret om halsen på danskerne med er noget, der har givet genlyd og aftvunget respekt i hele håndboldverdenen.

Vi når også omkring de europæiske topspilleres opråb til EHF og IHF, en forlængelse med Nikolaj Jakobsen, Møllgaards franske eventyr, og hvordan træningskulturen er i en klub som Paris. For verdensstjerner? De går altså til den i træningslokalet, fandt Henrik Møllgaard lynhurtigt ud af, da han stod overfor Karabatic, Hansen og Sagosen.

God fornøjelse!

I udsendelsen kan du blandt andet høre om:

  • Et dementi, der renser Jakob Green for alle anklager om at have sovet over sig

  • Hvordan det giver genlyd og aftvinger respekt, når man bliver verdensmester på den måde, Danmark blev det i januar

  • Motivation, at indfri de høje forventninger og forlængelsen med landstræner Nikolaj Jacobsen

  • Det åbne brev fra de europæiske topspillere, der ønsker dialog med IHF og EHF om det hårde kampprogram, mætningspunkter hos topspillere og potentielle landsholdsafbud. Bliver der lyttet? Og hvis ikke, hvor langt vil spillerne så gå?

  • Nikola Karabatic, en fransk verdensstjerne, der ikke melder fra til landsholdet for at pleje blå mærker, og i næsten 20 år har kastet sig med hovedet først i alle aktioner

  • Den mentalitet og træningskultur Henrik Møllgaard blev en del af i Paris, og hvordan Møllgaard følte, at træningen de første to måneder var som at spille landskamp hver eneste dag

  • Hvordan Henrik Møllgaard egentlig havde parkeret drømmen om at komme til udlandet som håndboldspiller, men da muligheden bød sig mødte stor forståelse hos sin daværende klub Skjern og endte i blandt verdensstjernerne i Paris

  • Om Møllgaard har givet afkald på noget udviklingsmæssigt i angrebet, når arbejdsopgaverne i Paris mest var i den defensive ende

  • Hvordan Zvonimir “Noka” Serdarusic (daværende cheftræner i Paris, red.) førte håndbold 1:1 fra taktikbrættet til banen, og hvorfor den detailstyring af spillerne var en øjenåbner for Henrik Møllgaard

Du kan finde Mediano Håndbold både på Facebook, Twitter og Instagram, hvor vi løbende deler vores udsendelser. Vil du automatisk have besked, når der er en ny podcast i farvandet, kan du abonnere på os på Soundcloud eller der, hvor du normalvis finder dine podcasts.

Hør også udsendelsen om Skanderborg Håndbold, der kom ud tidligere på ugen. Her fortæller klubbens sportschef Torben Væver og ligaspiller Morten Kirk Olesen om den udvikling, klubben har været igennem og om den historiske sæson, de grønklædte står midt i:

Mediano Håndbold har lige fejret 1-års fødselsdag, og det har været med Sparekassen Kronjylland som hovedpartner hele vejen. Det er vi enormt stolte af og endnu mere, fordi Sparekassen Kronjylland også er med på rejsen i hele 2019 og dermed er årsagen til, at vi uge efter uge kan levere gratis håndboldindhold til jer lyttere.

Så stort tak til Sparekassen Kronjylland, men også en kæmpestor tak til alle jer, der lytter med!

Sparkron pic bund.png

Foto: Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images

Vi parkerer grundspillet, sætter årets MUP-hold, kigger frem-, op- og nedad

Vi parkerer grundspillet, sætter årets MUP-hold, kigger frem-, op- og nedad

Skanderborg har allerede leveret en historisk god sæson, men er de færdige nu?

Skanderborg har allerede leveret en historisk god sæson, men er de færdige nu?